Saveti pri izboru prozora


  

Zbog dugotrajnosti savremene građevinske stolarije, većina ljudi je svesna da o kupovini ili zameni prozora i vrata, na stanu ili porodičnoj kući odlučuje samo jednom. S druge strane, prozori i vrata su važan građevinski element koji utiče na izgled kuće, stana ili poslovnog prostora, te je zbog toga potrebno biti izuzetno pažljiv oko izbora svih detalja novih prozora. Mnoge arhitekte su složne u tezi da je prozor jedan od najvažnijih, ali i najkreativnijih delova fasade koji svojom veličinom i oblikom može ulepšati, ali i pokvariti izgled fasade.
Međutim u unutrašnjosti kuće ili stana započinju još bitnije uloge prozora. Naime, prozor kao funkcionalni element treba da zadovolji puno zahteva. Zbog činjenice da prozor predstavlja kontakt sa spoljnim svetom, mora da omogući kvalitetno provetravanje i obezbedi dovoljno prirodne svetlosti u stanu.


 

Pored toga uloga prozora je:

  1. Zaštita od nepogoda
  2. Termička i zvučna izolacija
  3. A u ekstremnim situacijama zaštita od vandalizma i požara.

Shodno svemu ovome savetujemo vam da pri izboru stolarije dobro razmislite kome ćete pokloniti svoje poverenje. Dobrim izborom uštedećete i novac i vreme a sebi ćete omogućiti udobnost i savremene uslove života.

Zbog svega ovoga naša firma se odlučila za najbolje profile u ovoj oblasti a to su:

  • Pvc profili nemačke firme "Gealan" vodećeg evropskog proizvođača
  • Alu profili grčke firme "Alumil" takođe vodećeg proizvođača.

 

Copyright © Stil-ing d.o.o.